Următorul deceniu - George Friedman

Următorul deceniu

By George Friedman

  • Release Date: 2016-06-14
  • Genre: Political Science

Description

În aclamatul său bestseller Următorii 100 de ani, expertul în previziuni geopolitice George Friedman a înfățișat o imagine fascinantă a evenimentelor și a curentelor majore din următorul secol. Acum, cu înțelegerea sa profundă a istoriei, Friedman analizează următorul deceniu și provocările iminente care vor pune la încercare SUA și lumea întreagă.

Următorii zece ani vor fi o perioadă de tranziție majoră. Deși greu de imaginat acum, războaiele din lumea islamică se vor domoli, vom învăța să trăim cu terorismul, iar realitățile tehnologice și energetice vor vira în direcții neașteptate. SUA, într-un joc de șah cu atmosferă machiavelliană, se vor apropia de o înțelegere cu Iranul, în timp ce China se va confrunta cu o criză economică și politică. O schimbare fundamentală se va petrece în relațiile dintre Statele Unite și Israel și, din punct de vedere economic, vom trece dintr-o perioadă în care criza financiară domina lumea într-o epocă în care lipsa forței de muncă se va simți pretutindeni. Rezultatul este o analiză captivantă asupra viitorului apropiat, dirijată de o mână avizată.

„Când citești cărțile lui George Friedman ai senzația că privești viitorul într-un glob de cristal.“ –New York Times Magazine