Maailmanlopun ravintola - Douglas Adams & Jukka Saarikivi

Maailmanlopun ravintola

By Douglas Adams & Jukka Saarikivi

  • Release Date: 2020-12-01
  • Genre: Science Fiction

Description

”Pitääkö tuonpuoleiseen olla pöytävaraus?”

Linnunrata-sarjan toinen osa pursuaa verbaalista ilotulitusta ja pilailua scifin ja vakavammankin tulevaisuuspohdiskelun kustannuksella.

Arthur Dent halusi vain kupin teetä. Yksinkertaisen juoman valmistus sai tietokoneen piuhat solmuun, mikä puolestaan jätti Kultasydän-aluksen puolustuskyvyttömäksi vogonien hyökkäykselle, mikä taas johti siihen, että liftarijengi hajaantui maailmankaikkeuden eri kolkkiin. Ei kuitenkaan aihetta paniikkiin, jos matkan varrelta vain löytyy joku kiva, paikallinen ruokapaikka. Vaikka sieltä maailmanlopun tienoilta.

Douglas Adams (1952–2001) oli tieteiskirjallisuuden ja brittiläisen, mustaakin kuivemman huumorin kärkinimiä. Hän loi Linnunradan käsikirjan ensin BBC:n kuunnelmaksi ja muokkasi siitä myöhemmin romaanisarjan, josta on nähty myös dramatisointi poikineen. Adams oli innokas tietokoneharrastaja ja vähemmän innokas kirjoittaja: legenda kertoo hänen lukittautuneen kolmeksi viikoksi hotellihuoneeseen kustannustoimittajansa kanssa saadakseen Linnunradan neljännen osan Terve, ja kiitos kaloista valmiiksi. Adamsin kirjallinen perintö näkyy lukuisten nykypäivän fantasia- ja science fiction -kirjailijoiden tyylissä.