Enimmäkseen harmiton - Douglas Adams & Jukka Saarikivi

Enimmäkseen harmiton

By Douglas Adams & Jukka Saarikivi

  • Release Date: 2020-12-09
  • Genre: Science Fiction

Description

”Oikea planeetta, väärä maailmankaikkeus.”

Linnunrata-trilogian viides osa: hauskempi kuin Psyko, jännittävämpi kuin veroilmoituksen täyttöopas, lyhyempi kuin Sota ja rauha!

Arthur Dentillä menee muuten hyvin, mutta kaksi häneltä on hukassa: nainen, jota hän rakastaa, ja maailma, jossa hän on elänyt. Oudon hyperavaruusonnettomuuden seurauksena hän on muljahtanut rinnakkaismaailmaan, jossa onneksi on kysyntää hyvälle voileiväntekijälle. Ford Prefect taas kokee kovia ravintolakriitikoksi alennettuna. Soppaa maustavat kaiken huipuksi aivonsa hukanneet avaruusoliot, joiden kapteenilla on horoskooppien mukaan luvassa huono kuukausi.

Douglas Adams (1952–2001) oli tieteiskirjallisuuden ja brittiläisen, mustaakin kuivemman huumorin kärkinimiä. Hän loi Linnunradan käsikirjan ensin BBC:n kuunnelmaksi ja muokkasi siitä myöhemmin romaanisarjan, josta on nähty myös dramatisointi poikineen. Adams oli innokas tietokoneharrastaja ja vähemmän innokas kirjoittaja: legenda kertoo hänen lukittautuneen kolmeksi viikoksi hotellihuoneeseen kustannustoimittajansa kanssa saadakseen Linnunradan neljännen osan Terve, ja kiitos kaloista valmiiksi. Adamsin kirjallinen perintö näkyy lukuisten nykypäivän fantasia- ja science fiction -kirjailijoiden tyylissä.