Fiica ambasadorului - Pam Jenoff

Fiica ambasadorului

By Pam Jenoff

  • Release Date: 2021-06-23
  • Genre: Religious Fiction

Description

Paris, 1919.
Liderii mondiali s-au adunat pentru a reconstrui lumea din cenușa Primului Război Mondial. Dar pentru această femeie,
Orașul Luminilor adăpostește secrete periculoase, pentru care mulți vor plăti din greu.
Adusă la conferința de pace de tatăl ei, un diplomat german, Margot Rosenthal nu poate suporta la început ideea de a fi prinsă în aglomerația capitalei franceze, unde toată lumea o consideră dușman. Dar atunci când se gândește să se reîntoarcă la Berlin și la viața alături de Ștefan, logodnicul rănit pe care nu-l mai recunoaște, își dă seama că viața la Paris nu este atât de neplăcută.
Plictisită și împărțită între datorie și nevoia de a fi liberă, Margot se împrietenește cu oameni foarte diferiți: Krysia, o
muziciană cunoscută, cu vederi radicale și un secret pe care nu vrea să-l afle nimeni și Georg, frumosul ofițer de marină care îi dă lui Margot o slujbă – dar și motivul de a pune la îndoială tot ce credea că știe despre loialitate.
Pe fundalul unuia dintre cele mai importante evenimente din istorie, o țesătură fină de minciuni acoperă linia dintre victimele războiului și victimele iubirii, iar încrederea devine un lux pe care nu și-l poate permite nimeni.
Încadrând povestea personală a lui Margot în viziunea mai largă a lumii de la începutul secolului XX, Jenoff țese cu abilitate conceptele de curaj, credință și iubire în peisajul dramatic.
Booklist