Kuka menestyy ja miksi - Malcolm Gladwell & Carla-Rose Häkkinen

Kuka menestyy ja miksi

By Malcolm Gladwell & Carla-Rose Häkkinen

  • Release Date: 2022-02-11
  • Genre: Careers

Description

Mistä menestys muodostuu?

Miksi jotkut ihmiset saavuttavat elämässään niin paljon enemmän kuin toiset? Poikkeavatko he jotenkin erityisellä tavalla muista?

Gladwell tutkii ihmisiä aina rock-tähdistä huippu-urheilijoihin ja IT-velhoista tiedeneroihin sekä kertoo innostavalla tavalla, mitä tekijöitä on heidän menestyksensä taustalla. Kirjassa on mukana henkilökohtaisia menestystarinoita eri elämänaloilta, muun muassa nuori Bill Gates sekä tarinoita Beatlesin alkuajoilta. Gladwell osoittaa muun muassa, että pelkästään korkea älykkyys-osamäärä tai lahjakkuus eivät takaa menestystä. Keskeistä on asioille omistautuminen, mutta menestymiseen vaaditaan myös kosolti onnea.

Malcolm Gladwell (s. 1963) on kansainvälisesti tunnettu toimittaja, tietokirjailija ja luennoitsija. Kirjoissaan Gladwell tarkastelee inhmillistä luovuutta, kommunikaatiota ja ideoiden syntyä soveltaen ennakkoluulottomasti sosiologian, psykologian ja taloustieteen tuoreimpia tutkimustuloksia.Gladwellilta on suomennettu myös teokset Daavid ja Goljat, Leimahduspiste, Välähdys ja Sinisilmäiset.