De Fiat Standaard - Saifedean Ammous

De Fiat Standaard

By Saifedean Ammous

  • Release Date: 2022-07-19
  • Genre: Economics

Description

In "The Fiat Standard" richt de wereldberoemde economisch wetenschapper Saifedean Ammous zijn analytische blik op het fiatgeldsysteem. Hij onderzoekt de verschuiving van de goudstandaard naar het huidige systeem met fiatgeld gedekt door de overheid. Hij legt uit wat de doelstellingen en mislukkingen van deze ontwikkelingen zijn geweest, wat de economische, politieke en sociale gevolgen zijn en hoe bitcoin dit in de loop van de tijd zal beïnvloeden.

Met zijn scherpe blik en open geest analyseert Ammous onze wereldwijde valuta, analoog aan bitcoin, waarbij hij de ongebreidelde overheidsinterventie blootlegt die de wereldwijde markten voor voedsel, brandstof, wetenschap en onderwijs heeft verstoord. Hij laat zien dat bitcoin een stap voorwaarts kan zijn door een hoge verkoopbaarheid over afstand te bieden, maar zonder ongecontroleerde kredietcreatie.

De opkomst van bitcoin kan een schuldjubileum inluiden, in plaats van een pijnlijke hyperinflatie, en een verbetering van wereldwijde kapitaal- en energiemarkten verwezenlijken.